Magische Inca Reis

15 daagse spirituele reis naar Peru 

vrijdag 12 april t/m zaterdag 27 april 2019  

In vrijheid en verbinding wil ik leven!

Roept Peru jou? 

Wij zijn op zoek naar avontuurlijke mensen, die bewust in het leven staan. Mensen die van stilte, natuur, spiritualiteit en ‘innerlijk werk’ houden en graag magische energieplekken bezoeken om samen te mediteren en te gaan ervaren wat de aanwezige energie met ons doet.

Deze reis helpt je de weg naar jouw oerkracht en bestemming in dit leven te vinden. Door het bezoeken van Inca krachtplekken, het verbinden met de energieën van de Heilige Vallei, het deelnemen aan ceremonieën en meditaties, worden blokkades die zich nog tussen jou en jouw kracht en bestemming bevinden getransformeerd, zodat je echt kunt worden wie je werkelijk bent. Een spirituele reis als deze geeft je dat wat je ziel nodig heeft om te groeien en tot wasdom te komen.

Peru

Het bijzondere van deze reis is dat het een innerlijke reis is om jou in dieper contact te brengen met je essentie, je ware natuur. Hier hoort ook het verstevigen van jouw verbinding met Moeder Aarde bij en het versterken van jouw connectie met het universum, waaronder je verbinding met de bergen met hun berggeesten, natuurwezens, de Bron, licht- meesters, waaronder de broeders en zusters van de Witte Broederschap en de Lemurische priesters en hun Hoge Raad. En ook de sterrenvolken en planeten.

Het innerlijk werk word begeleidt door Anne Asbreuk  ( Licht & Aarde-werkster en essentie coach ) en zij wordt enkele dagen geholpen door pampamesayok Don Hernan Quillahuaman. Beiden zijn ervaren in het werken met procesgroepen en begeleiden van spirituele groepsreizen in o.a. Peru. En werken vanaf 2018 samen tijdens de Peru reizen van Spirittours.

Peru

Don Hernan is een zeer integere en bekwame Pampamesayok oftewel Inca priester. Hij zal onze groep, enkele dagen, met zijn aanwezigheid verrijken. Hij zal de eeuwenoude Inca-wijsheid met ons delen en Peruaanse ceremonies, inwijdingen en meditaties met ons doen op diverse krachtplekken in de Heilige Vallei. Ook neemt hij ons mee naar 3 bergen: La Simona, Ausangate en Salkantay, om daar te mediteren en een Peruaanse ceremonie of inwijding met ons te doen.

 

Programma Peru Reis

PeruSamen met andere gelijkgestemde mannen en vrouwen verblijf je in diverse typische Peruaanse hotels en in eco-lodges in Cusco en in de Heilige Vallei. We beginnen onze reis in het comfortabele Ninoshotel in Cusco, om even te wennen aan dat we in Peru zijn. Daarna reizen we naar een familie hotel van de familie Kitamayu in het spirituele dorp Pisac. Pisac is het spirituele Mekka van Peru, een traditioneel Inca dorp met vele winkeltjes, restaurantjes en marktkraampjes. Hier blijven we drie nachten. Daarna verblijven we in een prachtige eco lodge, in het centrum van de Heilige Vallei : Urubamba. Van hieruit gaan we diverse krachtplekken rondom Cusco en in de Heilige Vallei bezoeken. Zoals de Inca Tempels Qénqo en Sacsahuaman, Moray, Tipon, Chincherro, de krachtplek Naupi Iglesia en de bergen La Simona en Salkantay. Op dag 10 verblijven we in een typisch Peruaans hotel in Ollaytaytambo om daar de tempel van de condor te bezoeken en op dag 11 gaan we naar Aquas Calientes, het dorp voor Machu Picchu, om de volgende ochtend vroeg naar Machu Picchu te gaan. De laatste dagen verblijven we in Cusco en bezoeken we de berg Ausangate.

Tijdens de reis is er een voorwaardelijk programma, maar deze is flexibel, want we willen graag de ruimte houden om de magie in de groep te ervaren en deze leidend te laten zijn voor wat er mag gaan gebeuren. Als we de kosmische leiding durven volgen, krijgt iedere deelnemer, die spirituele voeding, die hij of zij op dat moment nodig heeft.

Wel kunnen we garanderen dat er bijna elke dag een krachtplek wordt bezocht om ceremonies, meditaties, inwijdingen en energiewerk te doen. Ook zullen er 2 rustdagen zijn om alle verwerkte indrukken, rustig te kunnen integreren en als je wilt kun je op die dagen een Hatun Karpay inwijding ontvangen.

Begeleiding: De reis zal geleidt worden door Energie Meesters Don Hernan en Anne Asbreuk en hun zichtbare en onzichtbare begeleiders. Maar ook door de bijzondere energie van de groep en de Andes. Als groep hebben we open te staan voor de flow van deze Zuid Amerikaanse energie en voor de magie. Anne zal steeds zichtbaar en vaak onzichtbaar bij jouw proces verbonden zijn. Voor vragen of ondersteuning kun je bij haar terecht. Don Hernan zal de ceremonies, meditaties en excursies voor onze groep verzorgen. Hij zal de eerste dag beginnen met een despacho, een ceremonie, speciaal voor onze groep om ons te verbinden met elkaar, de bergen en de spirits van Peru. En voor een veilige reis. Op de laatste dag zal hij onze groep ook weer ceremonieel sluiten.

peruDon Hernan: Don Hernan zal ook individuele healings geven en de Hatun Karpay inwijding, als jij dat wenst. De Hatun Karpay is een persoonlijke sessie van 1,5 tot 2 uur, dat een krachtig en langdurig heilzaam effect zal hebben, dat vaak nog maandenlang te voelen zal zijn. Het zal plaatsvinden in een speciaal hiervoor ingerichte ruinte in het hotel. Als je nog nooit een initiatie hebt ontvangen van de Hatun Karpay, zal je automatische de eerste krijgen, met speciale aandacht voor het hart.

Machu Picchu 

Investering: 15 daagse: 2150 euro

Verblijf: Tijdens de 15 daagse reis verblijven we in diverse eco lodges in Urubamba en in typische Peruaanse hotels in Cusco, Ollantaytambo en in Aqua Calientes.

PeruInclusief:
– 14 nachten in sfeervolle hotels op basis van een 2 of 3 persoonskamer
– een goed ontbijt en de meeste lunches
– lokaal vervoer met shuttlebus en eigen chauffeur  en transfer van de luchthaven
– het entree van diverse krachtplekken in en rondom de Heilige Vallei
– reisbegeleiding, ceremonies, meditaties, inwijdingen, energiewerk door Don Hernan en   Anne Asbreuk

Don Hernan zal je hart openen en stelen. Samen met Anne zullen zij er alles aan doen om het optimale aan potentiële liefde en power  bij alle groepsleden aan te boren. Maar weet dat Peru zelf ook al je hart nog meer opent en dat de Kolibrie overal is en maakt dat je je voorouders herinnert en dat jij geniet! In de Heilige Vallei is er zo een bijzondere energie. Het brengt je weer in contact met jouw voor ouders en Lemurische achtergrond en helpt je te herinneren wie je te diepste werkelijk bent.

Exclusief:
– retourvlucht van Amsterdam via Lima naar Cusco                                                           peru
– enkele lunches en het avondeten, drankjes en snacks (relatief goedkoop in Peru)

Optioneel:  peru
– éénpersoonskamer voor de dagen in Urubamba:  330 euro            – indien gewenst, 1 initiatie van de Hatun Karpay ( 600 soles) of persoonlijke healing door Don Hernan
– excursie Ausangate 125 euro

 

Vluchtgegevens
Je kunt zelf je vluchten boeken nadat je een bevestiging hebt gekregen van je deelname aan deze reis. De reis start op zaterdag 13 April om 11 uur bij het Ninos Hotel, Le Meloc in Cusco en eindigt op zaterdag 27 April, na het ontbijt. De huidige deelnemers hebben allemaal eerdere vluchten geboekt op donderdag 11 april en vertrekken weer op maandag 29 april. Maar voel je vrij om dit zelf te bepalen. Ik zorg voor een taxi voor je, als je aankomt in Cusco. Enkele sites: www.cheaptickets.nl, www.budgetair.nl, www.vliegtickets.nl of www.iberia.nl.

Meld je aan

Heel bijzonder zal het worden als wij allemaal al enkele Peruaanse inwijdingen hebben mogen ontvangen voordat we naar Peru vertrekken. Ik geef zowel de Munay-ki als de Nusta Karpay  inwijdingen in Nederland en in Spanje. De Hatun Karpay inwijdingen kun je daarna ontvangen in Peru.
Je bent van harte welkom.

Anne in de yurt

 

Officiële programma van zaterdag 13 April t/m zaterdag 27 april 2019

Verlengd – Programma van vrijdag 12 april t/m maandag 29 april 2019

De huidige deelnemers aan de reis vertrekken of op dinsdag 9 of donderdag 11 april vanuit Nederland en verblijven in het Ninoshotel, El Meloc in Cusco.
De mensen die woensdagochtend 10 April rond 8 uur aankomen en de mensen die donderdagavond rond 21.30 uur aankomen, worden opgehaald door een taxi-chauffeur van het Ninos-hotel. Hij staat op de airport, met een bordje met jullie namen erop en brengt jullie naar het hotel. Hier staat Anne op jullie te wachten om jullie taxi te betalen en jullie te verwelkomen. Welkom in PERU.

Flexibel dag tot dag programma :

Dag 0: Vrijdag 12 April. Vandaag is jouw vrije dag in Cusco. Het is heerlijk om naar Plaza de Armas te wandelen en misschien vind je het leuk om naar de Kathedraal of een van de twee kerken te gaan of lekker een terrasje te pakken rondom het prachtige plein en naar de kleurrijke voorbijgangers te kijken. Misschien wil je met Anne naar een bijzonder oude krachtplek in de kerk? In de namiddag verzamelen we ons bij het Ninos Hotel en gaan van hieruit naar het Peruaanse hotel van de familie Kitamayu in Pisac. We settelen ons in onze kamers en gaan dan even rusten ivm het acclimatiseren oftewel het wennen aan de hoogte. In de avond wandelen we naar een heel lekker restaurant in Pisac om daar te gaan dineren.

Het officiële Programma start op zaterdag 13 April : (O=ontbijt L=lunch D=Diner)

Dag 1: Zaterdag 13 april: O
We gaan vandaag rustig opstaan en ontbijten. Na het ontbijt doen we een kleine welkoms- ceremonie ter kennismaking en daarna ontmoeten we Don Hernan. Hij gaat met ons een traditionele offer-ceremonie /despacho doen voor onze groep en onze reis. Een dankoffer voor een goede, inspirerende en veilige reis. Het is belangrijk, ook vwb de hoogziekte, dat je verder deze dag goed op je lichaam let, wat je nodig hebt aan rust en die ook pakt. ’s avonds ben je vrij om te gaan eten in het dorpje of je kunt iets te eten bestellen en heerlijk in het hotel blijven.

Dag 2: Zondag 14 april: O – L
We bezoeken de Tempel van Pisac. Pisac is beroemd om haar prachtige terrassen. De Tempel hier is rond een sterrenboodschap gebouwd. In een meditatie obv Anne, openen we ons voor het contact met onze sterren-families. En wie wil kan mee om een Heilige Nusta plek te bezoeken, die achter de Tempel ligt. Hier kunnen we ons verbinding met de energie van de Nusta’s. Vanaf de Tempel is er een prachtige wandeling naar het levendige marktplein van Pisac. Deze wandeling duurt ongeveer 2 uur. In ons traditionele Inca dorp, met haar vele winkeltjes en marktkraampjes, kun je nog eindeloos rond struinen om mooie souvenirs te komen.

Dag 3: Maandag 15 april: O – L
Vandaag gaan we met Don Hernan, via Piquillacta naar Tipon. In Tipon ondergaan we een traditionele waterceremonie om alles wat we willen loslaten, hier achter te laten en ons diep te zuiveren. Zodat we “schoon” aan onze ‘innerlijke reis’ kunnen beginnen. In de na-middag rijden we naar onze sfeervolle eco lodge in Urubamba, waar we voor een week onze kamers betrekken. S’avonds gaan we hier lekker samen bio-verantwoord dineren.

Dag 4: Dinsdag 16 april O – L
Vandaag gaan we met Don Hernan in de ochtend naar de magische cirkels van Moray. Moray staat bekent om zijn landbouwtechnieken maar wij gaan er heen om ons te verbinden met Pachamama en de vrouwelijke energie. Na de ceremonie is het heerlijk om een uurtje rond te wandelen over de aangelegde terrassen, die met elkaar een fascinerend schouwspel vormen. Op de terugweg gaan we langs Maras om de zoutwinningsvelden te bekijken. Het zout water stroomt hier uit de grond en vormt plassen die opdrogen in de zon en het zout afzetten aan de oppervlakte. Dat zout wordt verzamelt en op de lokale markt verkocht. Wij kunnen van de bewoners uitleg krijgen over de zoutwinningstechnieken die zij van hun voorouders hebben overgenomen.

Dag 5: Woensdag 17 april O – L
We gaan vandaag naar Cusco om daar de Inca tempels Qénqo en Sacsahuaman te bezoeken. Voor diegene die al vaker in Peru zijn geweest kunnen de tempels van Pukapukara en Tambomachay gaan bezoeken. Deze tempels liggen allemaal heel dicht bij elkaar. Op de terug weg hebben we allemaal een prachtige wandeling terug naar Cusco. In Cusco heb je vrije tijd.

Dag 6: Donderdag 18 april O – L
We gaan naar een van de favoriete plekken van Don Hernan: Naupi Iglesia om ons hier te verbinden met andere dimensies. Don Hernan zal op deze plek aanwezig zijn en een ceremonie met ons doen. 1 persoon van onze groep kan hier een Hatun Karpay inwijding ontvangen terwijl wij als groep, onder aan de rivier gaan picknicken.

Dag 7: Vrijdag 19 april O – L
Samen met Don Hernan gaan we naar de berg La Simona om ons te verbinden met La Simona en de Nusta’s. Deze dag zal onze vrouwelijke energie geactiveerd en versterkt worden. La Simona zal ons helpen om ons nog meer te verbinden met onze voorouders, inclusief hun helende vermogen. Maar ze helpt ons ook om ons meer te verbinden met de plek waar wij vandaan komen, zodat wij ons meer geworteld voelen. La Simona helpt je om thuis te komen in jezelf zodat je beter in je eigen energie kunt blijven. Ze verbind je met jouw kracht in je zonnevlecht (derde chakra). de kolibrie is verbonden met het derde chakra. Vanuit onze eco lodge casa COLIBRIE krijgen we een picknick mee voor deze speciale Nusta-dag.

Dag 8: Zaterdag 20 april O
Na zoveel indrukken is het fijn om een vrije dag te hebben om alle opgedane indrukken te verwerken. Vandaag is dan ook je rustdag. Als je nog geen Hatun Karpay inwijding hebt gehad, dan kan dat vandaag. In ons hotel hebben we een speciale ruimte waar Don Hernan je deze krachtige inwijding geeft die je hart nog meer laat openen. De inwijding is intensief en vraagt om rust en stilte voor de integratie van de energie in je lijf. De tuinen van de eco lodge zijn heerlijk om dan in te ZIJN.

Dag 9: Zondag 21 april O-L
Vandaag gaan we vroeg in de ochtend naar Chincherro om daar (als het lukt) een Peruaanse kerkmis bij te wonen. Hier kom je niet zo maar binnen, maar Don Hernan gaat ons helpen en daarna laat hij ons zijn mooie dorp Chincherro zien. Op Zondag is het er druk met handelaren en boeren die hun waarden aanbieden. Vaak nog tegen ruilhandel. Een bijzondere ervaring! In de middag gaan we bij hem thuis lunchen en ontmoeten we zijn familie. Zij leven onder andere van hun textiel. Het zou fijn zijn als we iets bij hen kopen en deze dag nog ergens een moment vinden om samen te mediteren of een inwijding ontvangen. Op de terugweg kunnen we Urubamba aan doen, als we daar zin in hebben of lekker naar Casa Colibrie gaan en daar eten.

Dag 10: Maandag 22 april O
Vandaag pakken we onze kleine rugzak in voor 2 nachten.
We reizen door naar ons typisch Peruaanse hotel: Posada Inka Wasa in Ollantaytambo. In Ollantaytambo zelf is het gezellig druk en het is een mooi stadje om te bezichtigen met bijzondere huizen met houtwerk…..maar als je voelt, is er iets heel fijns: een vredige energie van dienstbaarheid. Het is heerlijk om hier door het stadje te wandelen en te genieten van het uitzicht en de energie van Ollantaytambo. Na de lunch gaan we de Inca Tempels bezoeken: de tempel van de Condor, ook wel de tempel van de Wind genoemd. Een prachtige krachtplek om te ervaren wat deze bijzondere energie met je doet. Misschien heeft de condor of de wind vandaag een boodschap voor je.

Dag 11: Dinsdag 23 april O
Vanochtend heb je tot 11 uur vrij. Vanaf het hotel gaan we naar het treinstation in Ollantaytambo. De trein brengt ons naar het dorp van Machu Picchu, Aquas Calientes genaamd. We gaan naar ons eco-hotel en daarna ben je vrij om te doen wat je wilt. Aquas Calientes (2060 m) is toeristisch en heeft veel restaurantjes en winkeltjes. Een aanrader is om naar de heerlijke warm waterbaden te gaan. Deze liggen heel bijzonder tussen de bergen in. In de nacht bereiden we ons voor op Machu Picchu voor morgen en zetten onze wekker op 04.00 uur.

Dag 12: woensdag 24 april: O
’s ochtends heel vroeg nemen we de bus die ons slingerend omhoog, door de jungle, naar Machu Picchu (2350 m) brengt om de vergeten stad van de Inca’s te gaan verkennen. We ontvangen onze eerste zonnestralen en herinneren onze afkomst als Kinderen van het Licht, in deze bijzondere Lichtstad. We blijven van 6 tot 12 uur in Machu Picchu. En ook al mogen we hier geen ceremonies doen….. ik breng jullie naar de voor mij meest belangrijke berg op aarde, de Moeder berg Puti Cusi. Haar energie is nog zo levendig. We zullen met haacontact maken en bij haar mediteren. Als je iets mee neemt om te offeren, bijvoorbeeld kristalletjes, zouden we dat hier kunnen achterlaten. Maar dit geldt ook voor alle andere krachtplekken die we bezoeken.
In de namiddag, nemen we de comfortabele trein terug naar Ollaytaytambo. Onze buschauffeur brengt ons vanaf het treinstation naar onze accommodatie in Urubamba. We overnachten in Lodge Casa de Campo in Valle Sagrado oftewel het hart van de Heilige Vallei.

Donderdag 25 april: O
Een heerlijke bij-kom-dag in de stad van de eeuwige zomer. Urubamba heeft nl een aangenaam klimaat vanwege de ligging in het dal en aan het rand van het regenwoud. Vandaag hoef je helemaal niks! Lodge Casa de Campo is een heerlijke plek om een dag aan zelfreflectie te doen. Het heeft een tuin en een yogazaal en een restaurant waar je kan lunchen en dineren. Je kunt massages krijgen of mee doen met de activiteiten van die dag. Wil je even heel wat anders, dan kun je paarrijden, mountainbiken of wildwatervaren…… of…… een boek lezen.

Vrijdag 26 april: O – L
Vanochtend gaan we met Don Hernan naar een heilige plek om ons te verbinden met de berg Salkantay (6271 m). Hier doen we een ceremonie ter ondersteuning en versterking van onze spirituele groei. We laten ons vandaag verrassen wat er in ons nog tot bloei mag komen of verder ontwikkelt mag worden en/of in de wereld gezet. De ceremonie zal bijdragen tot meer inzicht in jou specifieke pad en aan het ervaren van meer ayni en harmonie tijdens het bewandelen van jouw spirituele pad. ’s avonds overnachten we in het Ninos-hotel El Fierro in Cusco.

Zaterdag 27 april: O
Vandaag is officieel onze reis (na het ontbijt) ten einde. Maar aangezien wij allemaal tot maandag 29 april hebben geboekt, hebben we nog lekker 2 volle dagen in Cusco. Ik stel voor om zaterdag als vrije dag te nemen voor het even helemaal niks doen of een stadswandeling te maken door Cusco, nog even de laatste souvenirs kopen, het bezoeken van de Kathedraal of musea of een excursie te maken naar bijvoorbeeld la montana de colores of het beeld van Christus.

Zondag 28 april: OPTIONEEL
Nog een mogelijke laatste hele bijzondere dag met Don Hernan. Hij brengt ons naar de berg Ausangate om daar met ons een ceremonie te doen die ons zal leren ons te verbinden met het licht van de sterren van de Plejaden. Dit is een heerlijke, lichte energie. De ceremonie brengt je nog dichter bij jezelf, met die bedoeling om je ten diepste te herinneren wie je werkelijk bent. Een nog meer thuis komen.
Als iedereen van de groep mee gaat naar Ausangate, zal Don Hernan na de ceremonie onze groep en reis op een gepaste Peruaanse manier afsluiten. Daarna nemen we afscheid van Don Hernan en onze chauffeur. (Als niet iedereen mee wil, vinden we een ander moment voor de afsluiting met Don Hernan.) Hierna begint onze laatste avond in Cusco. Heel benieuwd wat we dan gaan doen!

Maandag 29 april:
Op maandag vertrekken we weer, met een zelf te regelen taxi, naar de airport van Cusco, waar we onze vlucht via Lima naar Nederland nemen. Na een innerlijke reis met hele bijzondere ervaringen verlaten we verrijkt Peru. En………. je zult niet de eerste zijn die op dat moment weet dat je binnenkort weer zult terugkomen naar dit magische land.

Je kunt je nog opgeven tot 1 April 2019 door een mail te sturen naar Anne@spirittours.nl

In Lak’ech, Anne

Machu PicchuBewaren