Het bezoeken van krachtplekken

 

Waarom gaan steeds meer gevoelige mensen momenteel krachtplekken bezoeken?
Door krachtplekken te bezoeken, help je mee met het reactiveren van een oud netwerk van energiepunten en energielijnen, ook wel krachtplekken genoemd. Dit netwerk houdt de magische polen van de aarde in evenwicht. Vroegere wijze architecten en bouwers van steencirkels wilden met hun monumenten samenwerken met de natuurlijke krachtvelden van hemel en aarde om o.a. tot harmonisatie van dit netwerk en vruchtbaarheid voor mensen, dieren en gewassen te komen. Ze bestudeerden de sterren, de zon en de maan en hun invloeden op aarde met alles wat leeft. Steeds meer gevoelige mensen voelen een drang om mee te helpen aan het herstel van het netwerk. De mensen die van oudsher gelinkt zijn aan Atlantis en Lemurie voelen nu energetisch die aantrekkingskracht om weer iets te doen met hun kracht: hun oude scheppende gedachtenkracht weer te voorschijn te halen en mee te helpen harmonie op aarde te krijgen.

Krachtplekken zijn belangrijk voor de herstructurering van de energievelden op, in en om de aarde. De vernieuwende energiestromingen die op het moment met razende snelheid ons planetaire stelsel en het energieveld van de aarde binnenkomen, zijn enorm. Het in goede banen leiden van die energiestromingen is van groot belang. Hierdoor wordt er dan ook een groot beroep gedaan op de krachtplekken op aarde, in de lucht, in de dampkring en plaatsen die in het water liggen. De vele complexe energievelden en lagen zijn onderling verbonden. Een deel van deze energievelden zijn aan mensen gekoppeld, en dat is wat gevoelige mensen voelen.

Wat zijn krachtplekken?
Krachtplaatsen zijn vaak heilige of magische plekken en liggen meestal op een kruispunt van leylijnen. Bij krachtplaatsen zijn multi-dimensionale krachten voelbaar die door en in het aardoppervlak, in het water en in de lucht/kosmos werkzaam zijn. Alle levende wezens reageren hierop. Als ’hoeder van het licht’ heb ik ervaren dat ik mee mag helpen om de oude energielijnen te transformeren naar een nieuw, sterk positief energieveld dat heilzaam is voor de mens en de gehele schepping.

Bugarach

Waarom is Zuid Frankrijk zo geschikt om krachtplekken te bezoeken?
De reizen naar krachtplekken in Zuid Frankrijk gaan vooral naar het gebied rondom Toulouse. Hier is een sterke vrouwelijke, creatieve en vrijheid gevende energie. Vroeger woonden hier de Katharen maar nog eerder Maria Magdalena. Zij woonde in Rennes le Chateau. En haar krachtplekken zijn in haar kerk en rondom dit pittoreske plaatsje. Enkele kilometers verder ligt ons hotel in het dorp Bugarach met zijn beroemde berg de Bugarach. Deze werd al door de Katharen als de heilige berg van de toekomst genoemd. De Katharen hadden een toekomstvisioen.
In 1986 werd bij de grote aardeconvergentie een spirituele boodschap doorgegeven door een groep meesters die samen kwamen bij een grote tempel in Egypte. Er zou een verschuiving van de chakra’s van de aarde plaats vinden. Zo zou ipv de Mont Segur (de heilige berg van de Katharen met mannelijke energie die verbonden is met de zonnekracht en zonsopgang), de Bugarach de heilige berg van de nieuw tijd worden. Deze nieuwetijds-energie is in Bugarach nu voelbaar en het beklimmen van de heilige berg, heeft al heel veel mensen visioenen en inzichten opgeleverd.
De combinatie van de heilige vrouwelijke energie van Maria Magdalena in Rennes le Chateau en de goddelijke nieuwtijds-energie in Bugarach, maken dat er vele herinneringen aan vorige levens boven komen. Ik heb een aantal mensen al mogen begeleiden die dit mee maakten. Het geeft een grote opluchting om oude angsten los te laten en schoon te worden in het licht van een nieuw bewustzijn.

 

De bijzondere energie van Peru
Onze aarde wordt omgeven door een netwerk van leylijnen, hoge energiebanen. Veel piramides, religieuze heiligdommen en mystieke locaties zijn gebouwd op deze lijnen van kristalenergie. Peru ligt op een knooppunt, waardoor de energie er hoger en verfijnder is dan op andere plekken in de wereld. Dat is hier waarschijnlijk altijd zo geweest en dat is de reden waarom oude beschavingen juist deze plek uitkozen om hun tempels en bouwwerken neer te zetten. Er is niet alleen een netwerk van kristalenergie om de aarde, deze is te vinden in het hele universum. De krachtplaats die Peru is, is ook aangesloten op die energievelden.
Peru heeft een groots en mysterieus verleden. Overal in het land zijn oude tempels en piramides. Er zijn afgesleten rotsformaties in vormen die nergens anders ter wereld voorkomen en waarvan het om die reden de vraag is of ze natuurlijk zijn ontstaan of dat er mensenhanden aan te pas zijn gekomen om ze zo te boetseren. En mochten er mensenhanden zijn ingezet om de sculpturen te vormen, dan is het de vraag hoe ze dat dan toch gedaan hebben. Want op dit moment is er geen techniek bekend die dit zo kan bewerkstelligen. Je ziet hier een specifieke bouwstijl van veel grote rotsblokken, die op de millimeter nauwkeurig in elkaar passen en zonder een druppel cement al eeuwen op hun plek staan.
In de Heilige Vallei, het gebied waarin de stad Cusco ligt, zijn tempels en gebouwen te vinden die tot op heden elke aardbeving hebben doorstaan, terwijl alle latere bouwwerken minder schokbestendig bleken. Aangenomen wordt dat deze zijn neer gezet door de Inca’s zelf, maar er zijn ook theorieën die beweren dat gebouwen er al lang stonden en de Inca’s slechts gebruikt maakten van deze gebouwen.
De stad Cusco, Peru en haar oorspronkelijke bewoners, werd met de verovering door de Spanjaarden ernstige schade toegebracht. Op de fundamenten van de Tempel van de Zon in Cusco bouwden de veroveraars hun eigen katholieke bolwerk. De spirituele levensbenadering van het land werd afgedaan als ketterij en werd niet door de Spanjaarden begrepen. De kennis die er was, is zoveel mogelijk vernietigd. Toch is het de imperialistische wereldmacht van toen niet gelukt, de ziel van de stad te laten verdwijnen. Deze is nog steeds onzichtbaar aanwezig in het land en hangt in de stegen en pleinen van Cusco. Ze zorgt ervoor dat de mensen die er zijn vaak langer blijven dan ze gepland hadden en andere reizigers regelmatig hun best doen er terug te komen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren