Katharen wandel reis

8 daagse Katharen wandel reis naar Zuid-Frankrijk

6 – 13 juni 2021

Ervaar je goddelijke essentie, omarm jezelf met al je goedheid, lichtheid en liefde

Katharen

Heb jij iets met de Katharen of met de Essenen?

Door je te verbinden met je ziel, de energie van de krachtplekken en de energie van de Nieuwe Tijd, die al om in Bugarach aanwezig is, zul je inzichten krijgen in je huidige leven, in vorige levens en in kwaliteiten die je al levenslang bij je draagt en die nu zichtbaar voor je mogen worden, zodat ze in jouw leven gemanifesteerd kunnen worden.

We gaan met een kleine groep mannen en vrouwen, de grotten van Foix bezoeken om inzicht te krijgen in hoe wij momenteel in ons leven staan. Waar stroomt onze energie en waar zitten in ons lichaam nog blokkades die een optimale energiestroom blokkeren? Door de wandeling in de grotten word je ondersteund om blokkades die niet meer voor je werken, los te laten en je energie vrij door je lichaam te laten stromen. De grot is een krachtplek die zorgt voor jouw healing om tot heelheid te komen. Sommigen van ons zullen informatie door krijgen, die betrekking heeft op jouw huidige en/of vorige levens.
Als duidelijk wordt wat jouw thema van deze reis is, gaan we in de komende dagen, voor een ieder van ons, op zoek naar een krachtplek die past bij jouw thema. Op deze krachtplek wordt ons duidelijk wat wij aan energiewerk mogen gaan doen. Ieder groepslid heeft zijn eigen thema, maar als groep delen we elkaars thematiek. We zijn door de spirits niet voor niks in deze groepszetting gezet. Dus elk bezoek aan een krachtplek is voor een ieder zijn/haar ontwikkeling relevant. De laatste dag gaan we de berg de Bugarach beklimmen die ons in contact brengt met onze verbinding die wij hebben met God. De wandeling van 5 uur is in stilte, maar vele inzichten zullen tot je komen. Als een rijk mens, zul je de berg weer af gaan.

Deze reis is een innerlijke reis die je leven verrijkt en je leert houden van wie je werkelijk bent. Een kosmisch wezen, van licht & liefde.

Mijn eigen ervaring op deze bijzondere krachtplaatsen:
In 2016 kreeg ik een mail van een vriendin die vroeg of ik iets met Johannes had en mee wilde met een reis naar Zuid-Frankrijk. Alles in mij zei JA, maar ik had geen idee waar ik JA op zei. Het bleek een Katharen-reis te zijn. En ik voelde diep van binnen dat ik iets uit te zoeken had met wat ik nou had met de Katharen. Ik wist dat mijn vader hier iets mee te maken had, want hij had me al eens naar een lezing gestuurd dat over dit onderwerp ging. Ik besloot er niks over te gaan lezen maar gewoon de ervaring in Zuid Frankrijk leidend te laten zijn in wat ik mocht ontdekken. En ik ontdekte veel. Ik ontdekte dat ik ten diepste verbonden was, in mijn familielijn, met de Katharen. Ik herinnerde mij een leven als moeder Anna, de moeder van Maria, in een spirituele essenen-gemeenschap. Het voelen van zoveel geestelijke zuiverheid, bracht me weer bij mijn ware essentie van wie ik ben: een Godsmens die de hemel mag leven op aarde. Hoe? De Katharen leefden de Liefde. En dit, voor mij, grootse inzicht, inspireert mij tot de dag van vandaag.

We gaan krachtplekken bezoeken die speciaal voor één ieder van ons werken, voor het ontwaken van onze Goddelijk energie en het vergroten van ons kosmisch bewustzijn. En om het Goddelijke genieten in Frankrijk te ervaren.

Kom de hemel op aarde leven.
Kom ervaren wat krachtplekken aan energie en informatie aan je geven die je je nu mag herinneren.

 

Katharen rotsProgramma

Dag 1:
We vliegen naar Toulouse in Zuid-Frankrijk. Hier staat een auto klaar die ons naar het pittoreske stadje Foix brengt. We gaan in dit lieflijke dorpje ons welkomsdrankje nemen en vervolgens is er de mogelijkheid om  de kerk te zoeken of even te wandelen naar de burcht. Daarna rijden we door naar ons kleine sfeervolle franse B&B waar we aan schijven aan de de lange tafel voor ons avond-diner om vervolgens, midden in de natuur te gaan slapen in een van de Pipo-wagens.

Dag 2:
Na ons ontbijt gaan we op weg naar het laatste fort van de Katharen en beklimmen de bijzondere berg de Monsequr. Dit is de laatste berg waarop de Katharen zich hebben terug getrokken. Hier valt veel te ervaren en te voelen. Soms krijg je flitsen van vorige levens te zien. We zullen, tijdens het beklimmen van de berg of boven in het fort, een passende ceremonie houden. Na deze, vaak intensieve en inzichtgevende dag,  rijden we terug naar onze Pipo-wagens in de natuur om te relaxen en daarna bij gastvrouw Annick te gaan eten.

Dag 3: Vandaag gaan we de grotten van Foix bezoeken om in contact te komen met het ’diepere’ van onze eigen natuur. Deze bijzondere grotten zijn de Initiatiegrotten van de Katharen. Marianne Wochenauer begeleidt onze grottenwandeling. De wandeling is een mystieke ervaring voor de mens die de innerlijke weg van bewustzijn bewandelt, net zoals de Katharen hebben gedaan. Zij hebben een proces van ommekeer bereikt door middel van leven in eenvoud, stilte en liefde, in verbinding met de natuur. Marianne begeleidt, ons innerlijke proces.

katharenreis

We bezoeken de Grotte de l’Hermite, deze wordt al sinds de oertijd als de grot van de Godin, de moeder, het spirituele vrouwelijke principe vereerd. We doorkruisen de 7 zalen die in de symboliek het beeld van de rups tot de vlinder aangeven. Elke zaal heeft zijn eigen ambiance. Het gaat om het ervaren van je innerlijke waarde, het oude te laten om tot vandaag te komen. De wandeling wordt afgesloten bij de Bron, als laatste deel van de inwijding om tot de tempel van het hart te komen… in de grot Bethlehem.

Na deze intensieve dag rijden we door naar het chambre ‘hotel van Mirella en Nicolas in Leran, waar we s’ avonds heerlijk gaan genieten van Nicolas zijn kookkunsten.

Dag 4, 5, 6 en 7:
We zijn met maximaal 7 deelnemers op deze reis en gaan deze 3 dagen, elke dag 1, 2 of 3 krachtplekken bezoeken. Elke deelnemer krijgt passend bij zijn of haar innerlijke proces, een eigen krachtplek. Deze krachtplek bezoeken we speciaal voor jou. Maar door het gezamenlijk bezoeken en delen van onze ervaringen op die krachtplek, komen we vaak tot vele inzichten, ingevingen en/of bijzondere ervaringen. Het mooie is dat we steeds weer merken dat we als reisgroep, niet voor niks juist met elkaar deze reis maken.

Op dag 4 is er s’ochtends een deel-cirkel waar duidelijk wordt welke krachtplek(ken) het best bij jouw innerlijke proces past. Vanaf vandaag gaan we de komende dagen alle krachtplekken van alle deelnemers bezoeken. We zullen de reis laten flowen naar de plekken waar wij hebben te zijn. Wel zullen we gaan overnachten in de buurt van Peyrepertuse en in Bugarach, zodat we door het gehele Katharenland reizen.

Katharenreis katharenreis

Dag 8:
Een bezinningsdag in het rustoord Presbytere in Bugarach, zonder programma: een ‘even helemaal niks dag’ voor jezelf! Waarin je alle opgedane indrukken en inzichten tot je kunt nemen, in alle rust.

Investering voor 8-daagse reis: 999 euro.

 

Er zijn veel krachtplekken in Zuid Frankrijk die iets met deKatharen van doen hebben. enkele kunnen zijn : het laatste fort van de Katharen, de Monsequr, de geheime berg van de Katharen Soularac, de stad Carcasonne, de Katharen initiatie grot, de troon van Isis en de doop en predikt plaats van Maria Magdalena. Dit zijn nog maar enkele van de vele prachtige krachtplekken waar de energie je meeneemt naar andere tijden.

Meld je aan

Verblijf: 7 nachten in, soms eenvoudige, soms comfortabele, maar altijd sfeervolle ‘chambre d’hotes’ of bijzondere eco-accomodaties

Groepsgrootte: Max. 9 deelnemers

Marianne

Inclusief:
– sfeervolle kamers, ontbijt en diners
– Transfer gedurende de gehele reis.
– Begeleiding in de grot door Marianne Wochenauer of haar man Bart.
– Svenny Santos is ons aanspreekpunt voor en gedurende de reis.
– Anne Asbreuk zorgt voor de energetische begeleiding op de krachtplaatsen.

Exclusief:
Vliegticket Amsterdam-Toulouse, verplichte reisverzekering, lunch en eventuele verdere persoonlijke uitgaven.

Optioneel: 1-persoonskamertoeslag: 225 euro

Vluchtgegevens Easyjet:
Middagvlucht te boeken bij www.easyjet.com.
Richtprijs: 100 euro voor een retour.

Als het kan, is het ivm ons vervoer in Frankrijk, fijn dat je enkel een reiskoffer als handbagage meeneemt.

Ga je mee?

Meld je nu aan

In the end, it is all between you and God.
Moeder Theresa

Wie waren nu de Katharen en wat heeft Johannes de doper met dit alles te maken?

Katharen rots1. De Katharen: De Katharen waren een groep mensen die rond de twaalfde eeuw, in gemeenschap, samen leefden in Zuid Frankrijk. Zij waren de laatste vertegenwoordigers van de gnostiek, een stroming uit de begintijd van het christendom. Ze leefde in Liefde samen volgens de leer van de vrijheid. Zij geloofde dat de mens zich kan bevrijden van angst, door zichzelf te herinneren en zich zo weer te verbinden met de Goddelijke vonk in zichzelf. Hierdoor wordt ook de hele schepping opnieuw geheiligd. Voor de Katharen wordt het Christen-zijn in de eerste plaats bepaald door je gedrag, niet door je geloof. Ze hadden natuurlijk hun geloof, maar dat was niet genoeg. Ze hadden ook hun hoop, namelijk op de beloofde nieuwe Hemel en nieuwe Aarde. Maar het ging hun allereerst om de liefde.
En alleen door de praktijk van de Liefde, vind er zuivering van geest plaats. Deze leer was in die tijd een gevaar voor de Katholieke kerk. En de kerk organiseerde daarom een kruistocht tegen de Katharen en toen dat niet genoeg bleek een systematische vervolging door de inquisitie. Vele Katharen werden levendig verbrandt.

2. Johannes de doper: Toen Jezus 30 jaar oud was, liet hij zich op 6 januari, in de Jordaan, dopen door Johannes de doper. Hierdoor werd hij geboren als de Jezus-Christus.

Wat hebben de Katharen met Johannes de doper te maken?
Ieder mens kan als die zichzelf herinnert, de weg van Jezus gaan. Jezus zei zelf: dat wat ik kan, kunnen jullie beter. Wat echter naar mijn idee een uitnodiging voor deze inwijdingsweg is. Zeker in deze tijd is het mogelijk aan deze opdracht gehoor te geven. Vroeger was het Jezus, de Katharen, Goeroes en prachtige mensen als Moeder Theresa en Gandhi die ons deze weg hebben voorgeleefd. Maar nu is deze weg mogelijk voor een ieder van ons. Herinner je wie je diep van binnen bent, zuiver je ziel en geest en leef dan de onvoorwaardelijke Liefde oftewel de Hemel op Aarde. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je medemens en de hele schepping.

Wat hebben de Katharen met de Essenen te maken?
De Katharen beschouwden zich als oorspronkelijke christenen en werden geïnspireerd door de kerk van Alexandrië en wijsheid uit Egypte zoals te vinden in de Osiris mythen. Er is sprake van een grote overeenkomst met de wijsheid van de Essenen. Met de vondst van de Dode Zeerollen komt veel informatie vrij die aan het begin van de christelijke jaartelling door de Essenen is verborgen. Net als de Katharen hielden zij zich bezig met zuiverheid, inwijding en bewustwording en gebruikten ze de grotten van Moeder Aarde als inwijdingsplekken.
Ook in onze tijd zien we het verlangen naar bewustwording en naar eigen inwijding en zuiverheid bij mensen. De Katharen staan symbool voor de krachtige en inspirerende energieën die op dit moment op aarde weer een plaats krijgen. De vrouwelijke energie en de kracht van de liefde komen weer terug. Ook nu weer willen mannen en vrouwen hun eigen goddelijke kracht voelen, net als de Katharen.

Katharen-wandelreis voorjaar 2017
Wie zo gnosis heeft,
weet waar hij vandaan gekomen is en waar hij heen zal gaan.
Hij weet, zoals iemand die dronken was,
en weer nuchter is geworden en tot zichzelf gekomen,
zijn zaken weer op orde heeft gesteld.

VALENTIUS

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren