Mystieke Egypte Reis met Nijlcruise

 

Be the Goddess

Live as a Goddess

Deze 10 daagse reis is een verwenreis voor vrouwen die willen genieten. Laat je eens verwennen in het prachtige Egypte terwijl je ook nog eens een spirituele groei door maakt. De eerste nachten zullen we verblijven in Luxor. Van hieruit gaan we het echte traditionele egyptische leven ontdekken en heilige tempels bezoeken. Daarna gaan we varen op de Nijl. Je zult je als een Godin gaan voelen als je 3 nachten in een luxe, klassiek traditionele Dahabiya zeilboot overnacht. En de laatste 2 dagen verblijven we aan het strand in het zuidelijke nubische dorp Aswan. We sluiten af met een hoogtepunt: de Tempel van Isis.

Genieten aan dek van het leven langs de Nijl. Als je houdt van rust en kleinschaligheid dan is er niks mooiers dan met een Dahabiya op de Nijl te varen. Aan boord van de Dahabiya ben je ver weg van de toeristische drukte en ervaar je nog (door de grote langgetuigde Latijnzeilen )de romantiek van vroeger met het comfort van vandaag de dag. De gastvrije kapitein, kok en rest van de bemanning zorgen ervoor dat het jou aan niks ontbreekt. Aan boord is plaats voor maximaal 12 mensen. De luxe van een Dahabiya cruise zit h’m in het comfort, de rust aan boord, het beperkte aantal gasten, de attente service van de bemanning, de heerlijke verse maaltijden die we opgediend krijgen aan dek of op een idyllisch plekje aan de Nijl-oever en het ZEILEN (zonder motergeluid….mmmmm).

Marit Egypte reis 2018

Iedere keer als ik op reis ben ervaar ik ook een innerlijke reis met mezelf. Als een nieuwe ontmoeting. Dat gebeurde in Egypte ook weer- en hoe! Ik mocht ontdekken hoe het is om een tempel binnen te stappen en me te laten leiden door de energie. Ik heb met mijn voeten aan de grond genageld gestaan en op rotsblokken en tempeldaken staan dansen. Dat wat ik toe liet-gebeurde. Ook mocht ik ervaren hoe je met je hart kunt afstemmen op de ander. Hoe krachtig het kan voelen om samen af te stemmen en te delen. Bijzonder toch dat je je precies met jouw reisgenoten mag omringen…Precies die vrouwen die je raken. Dankzij hen mocht ik mijn eigen licht als nooit eerder voelen. Mijn reis naar Egypte werd -Onze reis naar Egypte. Nu ik weer thuis ben kan ik Egypte nog altijd voelen. Ik kan me afstemmen op de energie. Egypte gaat heel erg over contact maken met je lijf, leven vanuit je hart. Daar stem ik me mee af voordat ik me op de buitenwereld richt. We noemden dat tijdens onze reis “leven van binnen naar buiten”. Het geeft me richting, als een innerlijk kompas. En het geeft me ruimte- om me te bewegen waar ik wil.

Dear Isis, words can not express…Ik dank onze spirits en onszelf dat wij op elkaars pad zijn gekomen. Ik krijg kriebels als ik contact maak met dat wat nOg niet tastbaar is,….Love you Sister, X Hathor

INVESTERING

€ 1888

VROEGBOEKKORTING

€ 100 korting, als je boekt voor 1 april 2021

VERBLIJF

Je verblijft een een klein sfeervol hotel in Luxor, in een cabin op de zeilboot en in een pittoresk Nubiaans hotel in Aswan.

GROEPSGROOTTE

mininmaal 6 deelneemsters
maximaal 12 deelneemsters

INCLUSIEF

6 overnachtingen in sfeervolle hotels op een 2-persoonskamer
​3 overnachtingen in een 2 persoons cabin op de  Dahabiya
Ontbijt, Lunch en Dinners
​Transfer van en naar de luchthaven
Transfer gedurende de gehele reis
Reisleiding
Energetische begeleiding op de krachtplekken

EXCLUSIEF

Je vliegticket
Je visum, te koop op de vlieghaven van Cairo ( ongeveer 27 euro)
Entree kosten van de Tempels
Fooienpot : entree, gidsen, chauffeurs, zeilbootbemanning en fooien (ongeveer € 200/250)
Reis en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Bijdrage garantiefonds GGTO

OPTIONEEL

1 persoons kamer in Luxor en Aswan 150 euro
1 persoons cabin 400 euro, onder voorbehoud
Excursies naar de lichtshow in Karnac
Massages in Luxor

​VLUCHTGEGEVENS

Amsterdam, via Cairo naar Luxor op 15 oktober 2021
Aswan, via Cairo naar Amsterdam op 24 oktober 2021
​We vliegen met www.egyptair.com, momenteel zijn er nog geen vluchtgegevens bekend.

Als Egypte je roept of (bij sommigen) afstoot, kun je maar beter luisteren.
​Je ziel  wil je wat zeggen en dat is belangrijk voor jouw ontwikkeling. Ga je mee op onderzoek? Je bent in goede handen.

Meld je aan

Programma

Dag 1-3 | Welkom in Luxor

We zullen de eerste dagen in Luxor in een klein, sfeervol Egyptisch hotelletjes verblijven. Vanuit hier gaan we Tempels en Heilige Plaatsen in en rondom Luxor bezoeken zoals de Luxor Tempel, de grote tempel van Karnak maar ook een kleine Isis Tempel net buiten de stad. Verder laat ik jullie kennis maken met Annette, die al jaren in Egypte woont en ons mee neemt in het traditionele Egypte. Zij kent de marktjes en de gewoontes en weet veel te vertellen over de rol van de vrouw in dit bijzondere land.

Dag 4 | Godinnendag 1

Excursiedag naar het prachtige Hathor Complex in Dendera

Dag 5 – 7

We  gaan ons 3 dagen en nachten, laten verwennen op de zeilboot op de Nijl, op basis van volpension, terwijl we varen van Esna naar het zuiden, naar het kleinschalige Aswan. Onderweg bezoeken we prachtige Tempels en heilige plekken zoals de dubbeltempel van de goden Horus en Sobek in Kom Ombo en de Tempel van Horus in Edfu.

Dag 8 – 10

Vanaf vandaag verblijven we 2 dagen in het heerlijke Aswan. Deze stad heeft een relaxte, Afrikaanse sfeer en ligt magnifiek langs de Nijl. Dag 8 is onze rustdag en dag 9 is onze  Godinnendag 2. We gaan gezamenlijk energiewerk doen in de Tempel van Isis op het eiland Philea. Dit is zo een bijzondere kosmische ervaring. S’avonds gaan we op een felukka dineren op de Nijl onder de sterren. Wat een verwennerij!

Dag 10

We vliegen vanaf de luchthaven van Aswan, via Cairo, naar Amsterdam.